Изложби Тековни Следни Минати
EN

2024

Континуитети: француски уметници во збирките на МСУ Скопје

07/12/ 2023 - 22/02/ 2024

Иднината како проект: Доксијадис во Скопје

21/09/ 2023 - 23/04 2024

Сè што ни е заедничко

20/10/ 2023 - 12/05/ 2024

2023

Пејзаж на вознемиреност: 11 критични жешки точки во Р.С. Македонија

04/10/ 2023 - 09/10/ 2023

БИСТА – Биенале на студентите по архитектура 2023

20/09/ 2023 - 28/09/ 2023

Ѓорѓе Јовановиќ: Горчлив шеќер

19/09/ 2023 – 16/02/ 2024

Карол Раѓишевски: Сеќавајќи се на иднините

01/06/2023 - 25/08 2023

Дефрагментација

13/06/2023 - 15/09/ 2023

14. Меѓународно биенале на млади уметници

06/04/ 2023 - 26/05/ 2023

Пејзаж на вознемиреност

09/03/2023 - 06/04/2023

Петар Лубарда

01/03/ 2023 - 31/03/ 2023

2022

Дритон Селмани: Лаењето на облаците не ги вознемирува кучињата

04/11/ 2022-25/02/ 2023

Современи екосистеми: истражување помеѓу уметност и екологија во Северна Македонија

08/10/ 2022 - 26/10/ 2022

Сè што ни е заедничко / Sa so si amenge jekhethane

08/11/ 2022 - 23/02/ 2023

Јана Јакимовска: Ретро-телесни ретроспективи

23/09/ 2022 - 05/10/ 2022

Симон Узуновски: Пат за Волкодери - Ретроспектива

13/09/ 2022 - 25/10/ 2022

Ахмет Огут: „Скокни!“

26/05/ 2022 - 21/09/ 2022

Јана Константиновска: Друштвен град

18/07/ 2022 - 01/09 2022

Артур Жмијевски и Павел  Алтхамер: Полска школа на колаж

14/07/ 2022 - 25/08/ 2022

Скопје Прајд Викенд 10: Екстатични тела

02/06/ 2022 - 11/06/ 2022

Наташа Неделкова: Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот“

07/05/ 2022 - 26/05/ 2022

Лазо Плавевски: На тенок мраз

16/04/ 2022 - 25/05/ 2022

Дарко Алексовски: Пејзажи на восхитот

08/04/2022 - 26/05/2022

Аквизиции - донации 2017-2021

02/04/2022 - 15/05/2022

2021

Сè што ни е заедничко

18/12/2021 - 31/03/2022

Артур Жмијевски: Демократии / Реализам

01/12/ 2021- 30/03/ 2022

Гледај тука сум без простор

29/09/ 2021 – 21/11/ 2021

Пркосни слики

16/09/ 2021 - 27/09/ 2021

13. Биенале на млади уметници /ˈwɒndəlʌst/страст за лутање

19/05/ 2021 - 13/09/ 2021

Голем формат 2

10/05/ 2021 - 08/06/ 2021

2020

70-те и 80-те во македонската ликовна уметност

25/12 2020 - 21/09/ 2021

Јован Шумковски: Вода | Ѕид

17/12/ 2020 - 09/05/ 2021

Сета љубов (All the Love)

15/12/ 2020 - 21/03/ 2021

Panic Room (Соба за паника)

02/10/ 2020 - 05/11/ 2020

Милчо Манчевски: Таму

01/10/ 2020 - 06/11/ 2020

Весна Стефановска: Во длабоко танцувајте

04/09/2020 - 23/09/ 2020

2019

Нада Прља: Адан во градот на огнот

27/12/ 2019 - 21/02/ 2020

Сè што ни е заедничко

21/12/ 2019 - 02/03/ 2020

Скопје, одново

18/11/ 2019 – 31/08/ 2020 |

Никола Радуловиќ: Systema

08/11/ 2019 - 08/12/ 2019

бау1хаус

05/11/ 2019 - 21//11 2019

Трета страна на стварноста

24/10/ 2019 – 20/11/ 2019

Уметничка тврдина Кале

22/10/ - 03/11/ 2019

Дали сум јас тоа име или таа слика?

27/09/ 2019 - 2710/ 2019

Ранко Дакиќ - Егзил

24/09/ 2019 - 14/10/ 2019

Сè што ни е заедничко во Солун

17/07/ 2019 – 15/09/ 2019

Глигор Стефанов: Грабење во просторот

19/06/ 2019 - 16/09/ 2019

Родови перцепции

12/06/ 2019 – 12/08/ 2019

Нада Прља, Субверзија во црвено на 58. Биенале во Венеција

08/05/ 2018 - 25/11/ 2018

Уметноста на плотер (од колекцијата на МСУ Скопје)

02/04/ 2019 - 30/05/ 2019

Ослободување-на-просторот

12.03/ 2019 - 30/05/ 2019

2018

Јане Чаловски и Христина Иваноска: Епилог (форма на расправа)

11/11/ 2018 - 06/05/ 2019

Подарени дела од ЧехоСловачка

30/10/ 2018 - 10/02/ 2019

Конекции во колекциите - италијански и македонски паралели

27/09/ 2018 - 25/02/ 2019

Владимир Фрелих: BLACK RAW MEMORY

19/09/ 2018 - 28/10/ 2018

Графичката колекција на Музејот на современата уметност Скопје

14/09/ 2018 - 14/10/ 2018

Грчката колекција во Музејот на современата уметност

26/07/ 2018 - 10/09/ 2018

Ирена Пејовиќ: Ти си мобилна архитектура

10/07/ 2018 - 09/09 2018

Дел Лагрејс Волкано, CORPUS QUEER: тела на отпор 1980-2018

07/06/ 2018 - 10/09/ 2018

Велимир Жерновски: Отаде црнилото

01/06/ 2018 - 01/07/ 2018

Македонија на 16. Биенале на Архитектура во Венеција

15/05/ 2018 - 25/11/ 2018

Сѐ што ни е заедничко

18/04/2018 - 05/06/ 2018

Пре-фабрикати: Растечките куќи на Скопје

13/03 2018 - 03/04/ 2018

12. биенале на млади: Ќе биде ли доцна ако времето запре?

28/02/ 2018 – 28/03/ 2018

Посветено на Дејвид Хокни

2017

Линеарен цртеж

16/12/ 2017 - 20/02/ 2018

Македонска разгледница

13/09/ 2017 - 05/01/ 2018

Петар Хаџи Бошков: Дела на хартија

20/06/ 2017 - 01/08/ 2017

Михајло Арсовски - плакати

26/04/ 2017 - 25/05/ 2017

Аквизиции – донации 2012-2016

Ничија земја

17/01/ 2017 - 24/03/ 2017

2016

НЕФИГУРАТИВНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ВО 1960-ТЕ

24/11/ 2016 - 26/03/ 2017

Таписерија

Скулптурално

08/10/ 2016

Кале, културна тврдина

07/10/ 2016 - 21/10/ 2016

Грабулоски Бонач & Блажеска: Ретроспектива

07/07/ 2016 - 10/09/ 2016

Демиен Хрст: Нова религија

22/07/ 2016 - 11/08/ 2016

Кристина Пулејкова: Carbon Memories

26/05/ 2016 – 26/06/ 2016