Изложби Минати Следни Тековни
EN

Демиен Хрст: Нова религија

22/07/ 2016 - 11/08/ 2016

Изложбата на еден од најпознатите современи уметници во светот, претставува 44 графики и четири скулптури. Делата ги истражуваат вечните теми: живот, религија, смрт и вера. Ова се главните теми на интерес на уметникот, фокусирајќи се на сложените односи помеѓу медицината и религијата, како и помеѓу уметноста и религијата.

Изложбата беше прикажана во Лондон, Осло, Москва, Венеција, Софија и Гдањск. Во Скопје, изложбата е по повод 20 годишнината од работењето на Британски совет во Македонија и е резултат на соработката со Галеријата „Пол Столпер“ и НУ Музеј на современата уметност Скопје.

МИНАТИ ИЗЛОЖБИ

Карол Раѓишевски: Сеќавајќи се на иднините

01/06/2023 - 25/08 2023

14. Меѓународно биенале на млади уметници

06/04/ 2023 - 26/05/ 2023

Пејзаж на вознемиреност

09/03/2023 - 06/04/2023

Петар Лубарда

01/03/ 2023 - 31/03/ 2023