Едукативна програма Школски програми Работилници МСУ Водич
EN

МСУ Водич

 

 

МСУ Водич за студентите за ликовни уметности

 

Под водство на Бојана Јанева, кустос во одделот за едукација на МСУ, студентите од Факултетот за ликовни уметности-Скопје со проф. Игор Сековски и проф. Гоце Наневски беа во посета на изложбите „Се што ни е заедничко“ и „Лаењето на облаците, не ги повредува кучињата“ на уметникот Дритон Селмани.

 

 

МСУ Водич за студентите на Факултетот за арт и дизајн при Европскиот универзитет во Скопје

 

Студентите заедно со своите професори имаа можност да слушнат за историјата, архитектурата и колекцијата на музејот, а потоа беа разгледани ретроспективната изложба на Симон Узуновски „Пат за Волкодери“ и изложбата „Ретро: телесни ретроспективи“ на Јана Јакимовска.

Турата низ музејот ја водеше доц. м-р Никола Узуновски, а уметницата Јакимовска, која беше присутна, одблиску им ја образложи на студентите концепцијата на својата изложба. Импознатниот простор и уметничките дела беа инспиративни за дискусија, отворање на нови перспективи и интеракции.