EN

Јон Григореску

1945, Букурешт, Романија

 

Змеј, 1979

црно/бела фотографија, туш во боја, 40 х 29,7 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 02736

 

Биографија

Јон Григореску е романски уметник, еден од првите концептуални уметници во Романија. Григореску е креатор на бројни филмови, фотографски серии и акции снимени на филм, како и цртежи и колажи.

Биографијата е превземена од англиската Википедија во согласност со Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Во целина, биографијата е достапна на wikipedia.org/wiki/Ion_Grigorescu

Претходни изданија