EN

Рихард Мортенсен

1910, Копенхаген, Данска – 1993, Ејби, Данска

 

Раб 9, 1966

масло на платно, 136х97см

 

I Jet, 1967

молив на хартија, 60х42см

 

“Знаци од Риека“ (графичка мапа од 8 отисоци), 1975

сито-печат, 3/7, 67х50см |

 

“Знаци од Риека“(графичка мапа од 8 отисоци), 1975

сито-печат, 3/7, 67×50см |

 

“Знаци од Риека“(графичка мапа од 8 отисоци), 1975

сито-печат, 3/7, 67×50см

Претходни изданија