EN

Рихард Кратохвил

| Австрија |

Роден во Грац во 1932.

Со фотографија се бави од 1973. Добитник е на повеќе награди за фотографија. Живее и работи во Вајц, Австрија како слободен сликар и графичар.

Ги претставуваме делата од Рихард Кратохвил вклучени во колекцијата на МСУ:
Стварности-Циклус Излози – Грац, 1980, фотографија, 12,5 х 18,5 | Стварности – Циклус Излози-Пиран, 1979, фотографија, 12,5 х 17см

Претходни изданија