EN

Мариј Прегељ

| Словенија |

Роден во Крањ | 1913 – 1967

Претставуваме неколку од серијата дела од Мариј Прегељ вклучени во колекцијата на МСУ:
Дете што се плаши од темница , 1964, масло на платно, 116 х 140см | Бараки, 1965, комбинирана техника на платно, 162 х 130см

Претходни изданија