EN

Иван Саболиќ

| Хрватска |

Роден во Петеранец | 1921 – 1986

Претставуваме делo на Иван Саболиќ вклученo во колекцијата на МСУ:
Жена од Писаровина, 1957, бронза, 66 х 55 х 15 см.

Претходни изданија