EN

Едо Муртиќ

| Хрватска |

Роден во Велика Писаница | 1921 – 2005

Претставуваме делo на Едо од серијата дела од Муртиќ вклучени во колекцијата на МСУ:

Камен и земја, 1961, масло на платно, 130 х 195см

Претходни изданија