EN

Драган Петковиќ

Роден во Скопје | 1952 – 2004

Дипломирал на Академијата за ликовни уметности во Љубљана во 1977, во класата на Јанез Берник.
Самостојни изложби:
1981 – Скопје, Клуб на новинарите;
1982/1983 – Скопје, Галерија Дом на младите 25 мај;
1988 – Белград, Галерија СКЦ (заедно со Јован Шумковски и Благоја Маневски)
1988 – Скопје, Музеј на современата уметност;
2008/2009 – Скопје, Музеј на современата уметност (ретроспективна изложба)
Учествува на бројни групни изложби во Скопје, Белград, Сараево, Загреб, Риека и др.

Претставуваме дела на Драган Петковиќ вклучени во колекцијата на МСУ, комбинирана техника на платно, комбинирана техника на картон:
Комплементарност 10, 1982 | Без наслов | Од циклусот “Радоста на живеењето“

Previous Issues