Публикации Големото стакло 3/1996
EN

Големото стакло 3/1996

Содржина

46. Биенале во Венеција

Соња Абаџиева, Et in Venezia ego
Сузана Милевска, Хистероскопија: Анатомијата како судбина

4. Биенале во Истанбул
Валентино Димитровски, Orientation: The Vision of Art in a Paradoxical World

Авторски страници: Душан Перчинков: Тест за светлоотпорност на боите

Толкувања:
Лилјана Неделковска, Другиот говор на Искра Димитрова
Небојша Вилиќ, Moving Images

Интервју: Дејв Хики, разговорал Сол Остроу

Книги:
Валентино Димитровски, Небојша Вилиќ: States of Changes?

Изложби:
Томас Мекевили, Симон Шемов; Ристо Лозаноски; Анри Картие Бресон; 9 ½ Нова Македонска уметност; Приказни за погледот; Ристо Калчевски, Современа уметност од Дрезден, Благоја Маневски; 26 графичка изложба на ДЛУМ; 12 современи македонски уметници

Претходни изданија