• 21 Јун

  Предавање на Клер Бишоп

  Музеј на современата уметност, скопје Клер Бишоп – Интервенции: Уметноста на политичката синхронизација Понеделник, 21 Јуни, 2021 во 19:00 часот Музејот на современата уметност –

  Повеќе
 • 21 Јун

  Летно кино

  Музеј на современата уметност 17. јуни – 01. јули, 2021 Во наредните четири месеци во рамките на Летното кино на музејот под отворено небо над

  Повеќе
 • 15 Јун

  Награди: 13. Биенале на млади уметници

  Доделена наградата „Најуспешен автор и дело“ на 13.Меѓународно биенале на млади уметници Жири комисијата во состав: Ива Димовски (историчарка на уметноста), Велимир Жерновски (ликовен уметник)

  Повеќе
 • 15 Јун

  13. Биенале на млади уметници /ˈwɒndəlʌst/страст за лутање

  Музеј на современата уметност Скопје 19. мај 2021 – 13. септември, 2021 На 13. Меѓународното биенале на млади уметници со наслов „Страст за лутање“, кое

  Повеќе
 • 07 Мај

  Голем формат

  Музеј на современата уметност, Скопје 10. мај – 08. јуни, 2021 Како го перцепираме форматот во уметноста? Огромен пластичен сладолед, огромни кучиња со балони, долги

  Повеќе
 • 07 Апр

  The Large Glass Journal vol. 31/32, 2021

  Бројот 31/32 на списанието ,,Големото стакло’’ е фокусиран на „Новата Реалност“, реалност обликувана од серија настани во текот на 2020 и 2021 година, како што

  Повеќе
© MoCA / МСУ