Новости
EN

What‘s on

ПОВИК за учество на „Уште еден досаден воркшоп“

Во периодот од 27. септември до 1. октомври 2022 г., членовите на уметничката група ОПА (Опсесивно п More

Мира Гаќина и кустоси на МСУ во посета на Кунстхале Виена

17.09.2022

Директорката на Музејот на современата уметност- Скопје, Мира Гаќина, заедно со тим куратори е во ра More

Награди на 13. Биенале на млади

13.09.2022

Доделена наградата „Најуспешен автор и дело“ на 13.Меѓународно биенале на млади уметници Жири комиси More

Годишна програма на Музејот на современа уметност

28.03.2022

More

МСУ водич

11.03.2022

More

Нови донации: фон Ешенбах и Детмар

18.02.2022

More

МСУ стана членка на CIMAM

17.01.2022

  Музе More

Ч’то делат, за донацијата на МСУ

15.01.2022

Рускиот колектив од More

Музејот на современа уметност e дел од Манифеста 14

09.09.2021

Со задоволство обја More

Аријане Шпаниер меѓу дизајнерите одбрани за годишната изложба на 100 најдобри постери

12.03.2021

More

Ексклузивно: ОПА торби во МСУ

19.02.2021

More

Ариане Шпаниер за Музејот на современата уметност

18.09.2020

More

ВИРТУЕЛНА ОБИКОЛКА: изложба СКОПЈЕ ОДНОВО

02.09.2020

Посетете ја колекцијата на Музејот на современата уметност Скопје низ делата изложени во рамките More

Донација на дела од Симон Узуновски

16.04.2020

More

The Large Glass Journal сега достапeн во ПДФ

30.03.2020

More

Изложба за МСУ и Скопје во Меѓународниот културен центар во Краков, Полска во 2019.

25.03.2018

https://youtu.be/uOlvuDh5FIs More

Наградата на 12. Биенале на млади за Никола Радуловиќ

20.03.2018

Музејот на современата уметност (МСУ) во Скопје ја додели наградата за најуспешен автор и дело на 12 More

Завршна сметка

04.01.2018

More

Point d’ironie / Ирониска точка

25.01.2017

Списанието point d’ironie („ирониска точка“) произлезе од разговор меѓу ањес б., Кристијан Болтански More