• 07 Ное

  9-11-2019| Димитрис Далакоглу: Презентација на „ИнфраДемос“

  Музеј на современата уметност Скопје 09. ноември, 2019, 20ч   „Инфраструктурниот јаз и заедничките ресурси“ е првиот од серијата настани организиран од Музејот на современа

  Повеќе
 • 29 Окт

  bau1haus

  Музеј на современата уметност Скопје 05. – 21. ноември, 2019 По повод стогодишнината на вајмарскиот Баухаус,  Музејот на современа уметност во Скопје во соработка со Амбасадата

  Повеќе
 • 18 Окт

  Уметничка тврдина

  Музеј на современата уметност Скопје 22. 10. – 03. 11. 2019   “Кале, културна тврдина“ е проект што Музејот на современата уметност во соработка со

  Повеќе
 • 18 Окт

  Трета страна на стварноста

  Музеј на современа уметност, Скопје 24. октомври – 20.ноември, 2019 Со учество на архитект – уметник Срѓан Јовановиќ Вајс со инсталацијата „Архиликс“, во рамки на

  Повеќе
 • 17 Окт

  26-10-2019| Презентација на Стеларк

  Музеј на современата уметност Скопје 26 Октомври, 2019 во 18:00 часот   КОНТИНГЕНТНИ И ДИСКУТАБИЛНИ ИДНИНИ: ЗОМБИ, КИБОРГ И ФАНТОМСКИ ТЕЛА Стеларк е еден од најзначајните

  Повеќе
 • 17 Окт

  Повик за донација на проект

  Музејот на современа уметност – Скопје објавува Повик за донација на проект за партерно уредување и санација на скалите и платото пред МСУ  Скопје, 17.10.2019

  Повеќе
© MoCA / МСУ