Сместен на врвот од ридот Кале, во непосредна близина на средновековната тврдина - Музејот на современата уметност е опкружен со панорамата на Скопје и неговата поширока околина. Подигната во 1970 година, зградата на Музејот е извонреден пример на архитектурата на високиот модернизам и е споменик и симбол на светската солидарност во обновата на Скопје по земјотресот во 1963. 

Колекции

Станете сопственик на ексклузивни публикации. Посетете не...

Следни изложби

Следни останати настани

Новости

Посетителите за МСУ

© MoCA / МСУ