EN

Жења Шеф

1954 во Актјубинск, Казахстан, СССР

 

Вечниот град, 2003

Плотер печат на хартија, 85 x 160 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 04017

 

Биографија

Жења Шеф е германско-руски уметник кој живее во Берлин. Тој се смета за основач на постисторицизмот, уметничко движење кое комбинира елементи на традиционалното сликарство со естетски експерименти и ги толкува актуелните настани во форма на нова митологија.

Краткиот увод во биографијата е превземен од англиската Википедија според Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Во целина, биографијата е достапна на wikipedia.org/wiki/Genia_Chef

Претходни изданија