Настани МСУ летно кино – 20 дена во Мариупол
EN

МСУ летно кино – 20 дена во Мариупол

Четврток, 27/06/2024, 21:00

Украинскиот двоен кандидат на годинашните Оскари за најдобар документарец и најдобар филм од неанглиско говорно подрачје, „20 дена во Мариупол“ ја прикажува суровата вистина со која се соочуваат луѓето погодени од војната. Документарецот ја следи храброста на украинските новинари заробени во градот под опсада. Овој документарец е сведоштво за издржливоста на човечкиот дух и неуморната потрага по вистината.

Филмот е на Мстислав Чернов, носител на Пулицерова награда од 2023 и претседател на украинската асоцијација на професионални фотографи, а во продукција на „Асошиатед прес“ и „Фронтлајн“.

Проекцијата е поддржана од Фондациите Отворено општество – Западен Балкан.

Документарецот содржи графички слики од војна, кои не се соодветни за публика под 18 години. 

МИНАТИ НАСТАНИ

МСУ летно кино - 20 дена во Мариупол

Четврток, 27/06/2024, 21:00

Повик за учество на работилница „не баш прошетка“

Повикот е отворен до вторник, 14 мај 2024

МАТИНЕ

13/04/2024

Повик за учество на работилницата „Харизматични објекти“

Пријавување до сабота, 30 март 2024