Новости ОБЈАВА НА E-FLUX
EN

ОБЈАВА НА E-FLUX

 

На една од најрепрезентативните онлајн платформи за современа уметност e-flux излезе објава за претстојната голема изложба во МСУ – Скопје „Сè што ни е заедничко“ / “Sa so si amenge jekhethane”.

Изложбата се организира во рамки на 14. Европско номадско биенале за современа уметност – Манифеста и ќе биде отворена во Музејот на современата уметност – Скопје на 8 ноември.

Куратори на изложбата се Мустафа Асан, Мо Диенер, Мира Гаќина и Јованка Попова.

Музејот на современата уметност – Скопје e партнерскa институција со Manifesta Biennial

Веста објавена на: e-flux.com/announcements/

 

Насловна илустрација: Дилејн Ле Бас, Универзална декларација за човековите права, 2013, комбинирана техника, боја, молив, рачно украсување на платно, 285х150см

Фотокредит: Alexander Christie, со дозвола на уметницата и Yamamoto Keiko Rochaix Gallery