EN

Златко Прица

| Хрватска |

Роден во Печух | 1916 – 2003

Претставуваме неколку од серијата дела од Златко Прица вклучени во колекцијата на МСУ:
Земја и плодови, 1961, масло на платно, 115 х 130см. | Бело стебло, 1966, масло на платно, 135 х 120см.

Претходни изданија