EN

Живко Јаневски

Роден во Градско | 1940 – 2000

Претставуваме неколку од серијата дела на Живко вклучени во колекцијата на МСУ:
Необична идила (со две музики) | Човекот на доксат, 1967 | Индекс бар | Сликар, бр. 1, 1963 | Студент по ликовни уметности, бр. 2, 1963 | Луле, Лале и Лела , 1967 | Мајстори | Копнеж по Ана, 1962 | Индекс бар, бр. 2 | Последните гости | Човекот со цигара, 1967 | Првиот снег | Дете и зима, 1968 | Мечтаење (автопортрет) | Извесна дама | Модел, 1965 | Калуѓерка, 1966

Претходни изданија