EN

Јозо Хамагучи

| Јапонија |

Роден во Вакајама | 1909 – 2000

Ги претставуваме делата од Јозо Хамагучи вклучени во колекцијата на МСУ:
Покриви во Париз, 1956, мезотинта на хартија, а.о., 39 х 28см. | Цреша, 1962, мезотинта на хартија, о.а., 57 х 38см | Две Цреши, 1958, мезотинта на хартија, о.а., 38 х 29см | Стаклена чинија, 1963, мезотинта на хартија, о.а., 57 х 38,5см

Претходни изданија