EN

Вифредо Лам

| Франција |

Роден Гагуа ла Гранде | 1902 – 1982

Претставуваме делo на Вифредо од серијата дела од Лам вклучени во колекцијата на МСУ:
Четири раце за едно суштество, 1965, масло на платно, 93 х 63см

Претходни изданија