EN

Нилс-Удо

1937, Лауф ан дер Пегниц, Германија

 

Во чест на Густав Малер, топола, јасика, лешник, путерки, трева, 1973/1974

фото-литографија, 70 x 100 см

Едиција: 75/110, сигнирано д.л. 75/110; д.с. Hommage a Gustav Mahler Pappeln, Eshen, Hasel, Waldrebe, Gras; д.д. Nils-Udo 73/74

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 03099

 

Биографија

Нилс-Удо е германски уметник од Баварија кој создава еколошка уметност од 1960-тите, кога се оддалечи од сликарството и студиото и почна да работи со, и во, природата.

Краткиот увод во биографијата е превземен од Википедија во согласност со: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата на англиски јазик е достапна на следниот линк: https://en.wikipedia.org/wiki/Nils-Udo

Претходни изданија