EN

Тадеуш Мисловски

| САД/Полска |

Роден во Пјотрков во 1943.

Од 1970 добива американско државјанство и живее и работи во Њујорк.

Претставуваме дела на Тадеуш Мисловски вклучени во колекцијата на МСУ, фотографии:
Лицата на Њујорк 3/18, 1980/1981, фотографија, инк-џет печат на компјутерска хартија, 40×32,5см | Лицата на Њујорк 1/18, 1980/1981, фотографија, инк-џет печат на компјутерска хартија, 40×32,5см | Лицата на Њујорк 7/18, 1980/1981, фотографија, инк-џет печат на компјутерска хартија, 40×32,5см | Лицата на Њујорк 13/18, 1980/1981, фотографија, инк-џет печат на компјутерска хартија, 40×32,5см | Лицата на Њујорк 14/18, 1980/1981, фотографија, инк-џет печат на компјутерска хартија, 40×32,5см | Лицата на Њујорк 15/18, 1980/1981, фотографија, инк-џет печат на компјутерска хартија, 40×32,5см

Претходни изданија