EN

Ричард Ален

| Велика Британија |

1933 – 1999

Студирал на Академијата Бат. Во 1960-те и 1970-те години Ален е во центарот на збиднувањата на лондонската уметничка сцена, излагајќи технички софистицирани оп-артистички дела во галериите Вајтчапел, Хејворд и Институтот за современа уметност (ICA) заедно со Бриџит Рајли, Питер Сеџли и други.

Претставуваме делo на Ричард Ален вклученo во колекцијата на МСУ:
Графика бр. 2, 1968, сито печат во боја, а.o., 58,5 x 58,5cm

Претходни изданија