EN

Никола Мартиновски

Роден во Крушево | 1903 – 1973

Претставуваме неколку од серијата дела на Никола вклучени во колекцијата на МСУ, масло на платно, масло на стакло:
Растко Пуриќ, 1934 | Во кафеана 2, 1932 | Девојче – циганче, 1938/1940 | Модел, 1963 | Автопортрет, 1969 | Другарки, 1969

Previous Issues