EN

Нехат Беќири

Роден во Тетово | 1967

Дипломирал во 1991 на Факултетот за ликовни уметности во Приштина во класата на професорот Муслим Мулиќи. Досега приредил дванаесет самостојни изложби во земјата и во странство.
Делото во колекцијата на МСУ е насловено „Сива линија“, 2001, комбинирана техника на платно 101,5 x 121,5 см.

Претходни изданија