EN

Миле Корубин

Роден во Прилеп | 1922-2000

Претставуваме неколку од серијата дела на Миле вклучени во колекцијата на МСУ, масло на платно:
Композиција (Го сакам зеленото), 1967 | Депресија, 1967 | Реминисценција, 1973

Претходни изданија