EN

Мерет Опенхајм

1913, Берлин, Германија – 1985, Базел, Швајцарија

 

Споменик на една месечева фаза, 1966

Литографија, 50 х 65 см

Едиција: 23/25, сигнирано д.л. 23/25; д.д. M.O. XII 66

Аквизиција: Подарок од уметницата

Инвентарен бр.: 01276

 

Биографија:

Мерет Елизабет Опенхајм е швајцарска надреалистичка уметница и фотограф.

Биографијата е превземена од англиското издание на Википедија според: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата во целина е достапна на: wikipedia.org/wiki/Meret_Oppenheim

Претходни изданија