EN

Менаше Кадишман

| Изрaел |

Роден во Тел Авив во 1932.

Претставуваме делo на Менаше Кадишман вклученo во колекцијата на МСУ:
Во неизвесност, 1966, гранит, 19 х 17 х 8см

Претходни изданија