EN

Марвин Липофски

1938, Елгин, Илиноис, САД,  – 2016, Оукланд, Калифорнија, САД

 

Зелена стаклена форма, 1967

Стакло, песок, бакар, 11,5 х 26 х 23 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01718

Претходни изданија