EN

Марко Челебоновиќ

| Србија |

Роден во Белград | 1902 – 1986

Претставуваме дела на Марко Челебоновиќ вклучени во колекцијата на МСУ:
Островот Св. Никола, 1959, масло на платно, 72 х 90см | Мртва природа со зелена драперија, 1958/1960, масло на платно, 102 х 78см | Бродоградилиште 1, 1962, масло на платно, 70 х 88см

Previous Issues