EN

Лазар Личеноски

Роден во Галичник | 1901 – 1964

Претставуваме едно од серијата дела на Лазар вклучени во колекцијата на МСУ: Афиони, 1955, масло на шпер-плоча, 68 x 95см.

Претходни изданија