EN

Крсто Хегедушиќ

| Хрватска |

Ги претставуваме делата од Крсто Хегедушиќ вклучени во колекцијата на МСУ:
Трите од Хамбург, 1967, комбинирана техника на платно, 130×120см | Пролет на ѓубриште, 1960, темпера, масло на платно, 130×206см | Оптимисти, 1957, темпера, масло на стакло, 80×50см

Претходни изданија