EN

Коста Ангели Радовани

| Хрватска |

Роден во Лондон | 1916 – 2002

Претставуваме делa на Коста од серијата дела од Радовани вклучени во колекцијата на МСУ:
Обло торзо, 1965, бронза, 27 х 17 х 21см | Девојка на клупа, 1961/1963, бронза, 85 х 50 х 56см

Претходни изданија