EN

Конрад Клапхек

1935, Диселдорф, Германија – 2023, Диселдорф, Германија

 

Клешта за стегање – од циклусот Демнење, 1977/1980

Бакропис на хартија, 24,5 х 34 см

Сигнатура: д.д. Klapheck

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 02841

 

Биографија

Конрад Клафек е германски сликар и графичар, чиј стил на сликање ги комбинира карактеристиките на надреализмот и поп-артот.

Превземено од англиската Википедија според:  Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата во целина е достапна на wikipedia.org/wiki/Konrad_Klapheck

Претходни изданија