EN

Глигор Чемерски

Роден во Кавадарци | 1940

Претставуваме неколку од серијата дела на Глигор Чемерски вклучени во колекцијата на МСУ, масло на платно, гваш на хартија:
Дете и планина, 1964 | Паника, 1965 | Паника (Виетнам 2), 1965 | Инсектите минуваат, 2, 1965 | Големиот инсект, 1966 | Слика бр. 2, 1966 | Почеток на бурата, 1968 | Чувар на гнездо, 1967/1968 | Црвените крилја на Илинден, 1968 ете и планина, 1964 | Паника, 1965 | Паника (Виетнам 2), 1965 | Инсектите минуваат, 2, 1965 | Големиот инсект, 1966 | Слика бр. 2, 1966 | Почеток на бурата, 1968 | Чувар на гнездо, 1967/1968 | Црвените крилја на Илинден, 1968 |

Претходни изданија