EN

Џетулио Алвијани

1939, Удине, Италија – 2018, Милано, Италија 

 

Површина со вибрантен слој, 1966

Aлуминиум, 56 x 56 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01092

 

Биографија

Џетулио Алвијани е италијански сликар со седиште во Милано. Тој се смета за значаен меѓународен оптичко-кинетички уметник.

Краткиот увод во биографијата е од англиската Википедија во согласност со Attribution-ShareAlike Creative Commons License

Во целина, биграфијате е достапна на wikipedia.org/wiki/Getulio_Alviani

Претходни изданија