EN

Димитар Малиданов

Роден во Саракиново | 1946

Претставуваме неколку од серијата дела на Димитар Малиданов вклучени во колекцијата на МСУ, комбинирана техника на хартија, сува игла о.а.:
Во чест на Магрит, 1987 | Плод, 1991 | Цртеж 1, 1983 | Цртеж 2, 1983 | Тврдина, 1990

Претходни изданија