EN

Димитар Кондовски

Димитар Кондовски

Роден во Прилеп | 1927 – 1993

Претставуваме неколку од серијата дела на Ристо вклучени во колекцијата на МСУ, комбинирана техника на даска:
Заборавен свет, 1965 и Мала слика, 1963.

Претходни изданија