EN

Клод Вијала

1936, Ним, Франција

 

Повторување во чест на Х.Б, 1970

Акрилик отисок на платно, 268 х 213 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01933

 

Биографија

Роден во Ним, детството го помиува во Обе, село во Франција со силна традиција во борба со бикови. Во 1955 се запишува Уметничко училиште во Монпелие.

Воведот во биографијата е превземен од англиската Википедија во согласност со Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата во целина е достапна на wikipedia.org/wiki/Claude_Viallat

Претходни изданија