EN

Атанас Атанасоски

Роден во Прилеп, Македонија | 1961

Дипломирал 1987 на ФЛУ, вајарски оддел кај професотор Стефан Маневски. Завршил пост-дипломски студии на ФЛУ во Будимпешта во 1995. Работи како научен соработник на Институтот за старословенска култура во Прилеп.

Делото во колекцијата на МСУ е насловено „Средба“, 1986.

Претходни изданија