ВИРТУЕЛНА ОБИКОЛКА: изложба СКОПЈЕ ОДНОВО
EN

ВИРТУЕЛНА ОБИКОЛКА: изложба СКОПЈЕ ОДНОВО

Посетете ја колекцијата на Музејот на современата уметност Скопје низ делата изложени во рамките на изложбата „Скопје одново“.

Изложбата е реализирана од 18. ноември, 2019 до 31. август, 2020 година.

Кураторки на изложбата: Ана Кац и Кумјана Новакова.

Развојот на јавната програма се реализива во соработка со Кара Мејнс. Соработничка во програмата за уметничка критика е Кет Хариман.

Повеќе за изложбата посетете ја страната за Минати изложби“ во 2019

 

  ВИРТУЕЛНА ТУРА: изложба СКОПЈЕ ОДНОВО