Предавање на Зденка Бадовинац

Збратименост: кураторството, уметноста и политиката во пост – социјалистичка Европа Музеј на современата уметност Скопје, четврток, 28. 03 2019., со почеток во 20.00 часот   “Се наоѓаме во втората декада на ХХI век во која Западот има интерес за уметноста на  ‘другите’ простори. Постојат многу причини за ваквиот развој, вклучувајќи го

Повеќе