Лазар Личеноски

Лазар Личеноски

Повеќе

Ордан Петлевски

Монографија Текстови на: Јасмина Бавољак, Желимир Кошчевиќ, Сибила Петлевски, Валентино Димитровски, Тонко Мароевиќ Издавачи: Галерија Кловичеви Двори, Загреб и Музеј на современата уметност, Скопје 1999 (227 стр., колор репродукции, мек повез, текстови на македонски, хрватски и англиски)

Повеќе

Миле Корубин

Миле Корубин

Повеќе

Драган Петковиќ

Автор Зоран Петровски Текстови од Зоран Петровски, Соња Абаџиева, Мирослав Поповиќ Издава: Музеј на современата уметност Скопје, 2008 104 стр. колор и ц/б репродукции, мек повез македонски со англиски преводи

Повеќе

Симон Шемов

автор: Соња Абаџиева

Повеќе

Душан Перчинков

Душан Перчинков Автор: Зоран Петровски Текстови: Зоран Петровски, Соња Абаџиева, Бојан Иванов Издавач: Музеј на современата уметност, Скопје 2003 150 страни, колор репродукции, мек повез Текстови на македонски со англиски превод

Повеќе

Стефан Маневски

Автор: Соња Абаџиева Издавач: Музеј на современата уметност, Скопје 1999 88 страни, колор и ц/б фотографии, мек повез Текст на македонски со англиски превод

Повеќе