EN

Вјенцеслав Рихтер

1917, Дренова, Хрватска – 2002, Загреб, Хрватска

 

Дијагонална форма, 1969

Алуминиум, 80 х 80 х 25 см

Аквизиција: Откуп

Инвентарен бр.: 02219

 

Биографија

Вјенцеслав Рихтер е хрватски архитект. Тој е познат и по својата работа во областа на урбанизмот, скулптурата, графичката уметност, сликарството и сценскиот дизајн.

Краткиот увод во биографијата е од англиската Википедија според Attribution-ShareAlike Creative Commons License

Биографијата во целина е достапна на wikipedia.org/wiki/Vjenceslav_Richter

Претходни изданија