EN

Олга Милиќ

Родена во Карловец, Хрватска во 1948. Дипломирала 1974 на Академијата за применети уметности во Белград. Постдипломски студии на Сент Мартин во Лондон (1978/79). Живеела во Скопје во 1974 – 1979. Сега живее и работи во Ниш , Србија. Прави скулптури и тродимензионални цртежи.

Претставуваме дело од Olga Milikj вклученo во колекцијата на МСУ: Момент на акција 2, 1976, полиестер, 62x46x32 см.

Претходни изданија