EN

Марјан Војска

| Словенија/Германија |

Роден во 1934 Домжале, Словенија. Од 1960 живее во Минстер, Германија, каде што од 1970. работи како професор по цртеж и графика на Школата за уметност и дизајн. Член е на Друштвaтa на ликовни уменици на Словенија и на Германија. Добитник е на повеќе меѓународни награди и признанија.

Претставуваме делo на Марјан од серијата дела од Војска вклучени во колекцијата на МСУ:
Графика X, 1968, комбинирана техника, 2/10, 77x45cm

Previous Issues