EN

Димо Тодоровски

Роден во Солун | 1910 – 1983

Претставуваме неколку од серијата дела на Димо Тодоровски вклучени во колекцијата на МСУ, патиниран гипс:
Кеменаџија | Анданте, 1956 | На жица, 1979 | Ватерполист, 1958

Претходни изданија