EN

Брајан Рајс

1936, Обединеато Кралство

 

Малтешки, 1969

Акрилик на платно, 122 x 122 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01784

 

Биографија

Брајан Рајс (роден 1936) е британски апстрактен уметник кој се порзува со поп-арт движењето. Приредил 35 самостојни и учествувал на околу 200 групни изложби.

Краткиот увод во биографијата е превземен од Википедија во согласност со: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата на англиски јазик достапна на следниот линк: wikipedia.org/wiki/Brian_Rice_(artist)

Претходни изданија